november 18, 2015

Chamonix

Skidresor till Chamonix i Frankrike

Chamonix, som ligger i Frankrike, en knapp timmes bilresa från Geneve och alldeles intill Mont Blanc. Om man gillar Skidresor till Chamonixutmanande skidåkning är Chamonix det ultimata skidparadiset. Chamonixdalen välkomnar alla möjliga och omöjliga skidentusiaster från hela världen och i stort sett samtliga, är helnöjda med upplevelsen. Om man dessutom gillar att njuta av vidunderliga vyer, ett aktivt kvällsliv och det fantastiska franska köket så är Chamonix en vinterort som inte kommer att göra Er besvikna. När det gäller prisnivån i Chamonix, är det ju inte någon ”lågprisort”. Man får nog räkna med att ett liftkort, som räcker i 6 dagar, kostar cirka 250 Euro, vilket är lite mera än t.ex. Sälenfjällen.

Nu är det ju inte så att man väljer att avstå från skidresor till Chamonix bara för att det skiljer en femhundring på liftpriserna men det kan vara bra att ha en uppfattning om vad man kan förvänta sig. Många arrangörer av skidresor har Chamonix som en av destinationerna och det kan vara smart att kolla med några stycken för att se vilka skillnader i pris det är och vad som skiljer rent innehållsmässigt. Ingår avgift för skidtransporten på flyget? Ingår transfern från flygplatsen till hotellet och vice versa. Avståndet mellan boendet och första liften kan ju också vara intressant att kolla upp då det annars kan bli ganska många mil som man får promenera med pjäxor och skidor på ryggen.

Ingår frukost på hotellet och i så fall, hur är standarden på denna? Man kan inte räkna med att alla turisthotell i Chamonix serverar samma typ av frukostbuffé som vi är vana vid på våra svenska hotell. Det man dock kan vara helt övertygad om är att skidåkningen är en upplevelse utöver det vanliga. Pisterna är många och breda! Man behöver heller inte trängas i backarna med allt för många nybörjare som stannar mitt i backarna och pustar.

 

# Skidresor till Chamonix